Umeå
info@umepinball.se

Favoritseger i Flipper-SM

Favoritseger i Flipper-SM

Det blev till slut en favoritseger i Flipper-SM 2019, i Jorian Engelbrektssons frånvaro så vann Jörgen IFK Holm (bild ovan) både Main och Classics efter att i finalen i Main besegrat Linus LOP Persson och i Classics Jan Anders JAN Nilsson. Jörgen vann kvalet i överlägsen stil och fortsatte därefter att slå ut motståndare efter motståndare innan han stod som segrare. Noterbart är att detta är tredje året i rad då samma spelare vinner både Main och Classics.

307 personer deltog i årets SM vilket gör det till den största tävlingen någonsin i Sverige och den näst största i europa någonsin där bara EM 2019 i Köpenhamn (som du kan läsa om här) varit större. Enligt uppgift ska 15 tjejer deltagit och extra roligt att en tjej, Karyn Kiser, tog sig hela vägen fram till en semifinal och slutade på en fjärde plats! Fantastiskt bra spelat.

Stabil insats av Umepinball

Hur gick det då för Umepinball? Jo, Daniel Bertilsson gjorde ett fantastiskt bra kval i Main och kom in som kvalnia och tog sig fram till en kvartsfinal där vinnaren, Jörgen Holm, blev för svår. Daniel slutade således på en delad 6:e plats. Både Richard Bomgren och Fredrik Bäckman gick vidare från kvalet (64 spelare gick vidare) men åkte ut direkt i slutspelet.

I Classics så gick Daniel Bertilsson och Fredrik Bäckman vidare från kvalet. Daniel åkte ut i runda två i slutspelet och Fredrik tog sig fram till en 8-delsfinal innan det tog stopp. Han slutade därmed på en delad 12:e plats, ett klart godkänt resultat.

I dubbel så kvalade Fredrik i par med Richard in som 3:a och gick till slutspel, ett slutspel som var kraftigt försenat och började runt midnatt. Väl där så fanns inte orken utan dom slutade på en delad 6:e plats.

Övriga noteringar är att Jonas Pettersson och Rikard Tjärnström från Skellefteå båda tog sig vidare från kvalet i Main. Väl där slutade de på delad 24:e plats respektive delad 40:e plats. Christoffer Lindström från Skellefteå tog sig även till slutspel i Classics. Stort grattis till alla er tre för denna framgång!

För fullständiga resultatlistor kan ni besöka officiella SM-sidan här. Slutligen så vill Umepinball tacka Lund Pinball Academy för ett fantastiskt bra arrangemang!

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar