Umeå
info@umepinball.se

Creature from the Black Lagoon

Creature from the Black Lagoon tillverkades 1992 och är designat av John Trudeau. Det släpptes av Midway (under Ballys märke). Det är baserat på filmen med samma namn från 1954. Bally köpte licensen från Universal Studios så att bakglaset, kabinettet och övriga grafiska detaljer ska överensstämma med filmen.

Spelet har bara en multiboll och den startas genom att spelaren ska skriva ”F-I-L-M” och därefter antingen skjuta in i ”KISS” eller ”Slide”.

F: Fås genom att skriva K-I-S-S i scoopet längst till vänster
I: Tänd alla 4 meny targets till ”Snack bar”
L: Skriv P-A-I-D uppe vid pop-bumpers
M: Skjut in kulan i ”Slide” längst till höger

När multibollen startas ska spelaren första hitta flickan som monstret kidnappat, hon kan befinna sig på 3 olika ställen, ”KISS”, ”Snack bar” eller ”Slide”. När flickan är hittad så ska spelaren rädda henne genom att skjuta in i ”Snack bar” och därefter tänds Jackpot för samma skott. När spelaren tagit en Jackpot så tänder man Super Jackpot genom att träffa ett antal pop bumpers och denna kan sedan tas ut genom att skjuta ”Snack bar”. Under multiboll är det också möjligt att gångra upp alla jackpots genom att skjuta vänsterrampen.

En av de coolaste prylarna på Creature from the Black Lagoon är det tredimensionella hologrammet som kan ses genom ett genomskinligt fönster i spelplanen. När multibollen startar så dyker monstret upp här och rör på sig!

Hologrammet är producerat av Polaroid och sitter fast på en metalplatta som är uppdelad i tre sektioner och är designat så att det ser ut som det är 3D.