Umeå
info@umepinball.se

Attack from Mars

Spelets ”force field” som måste sänkas innan skeppet kan skadas

Attack from Mars är ett spel från 1995 designat av legendaren Brian Eddy och släppt av Midway (under Ballys märke).

Storyn i spelet är att martianer invaderar jorden och det är upp till spelaren and förstöra deras flotta, rädda alla stora städer och sen stjäla ett av deras skepp och åka och förstöra deras hemplanet – Mars.

Bland de prylar spelet innehåller sticker några grejer ut; I mitten finns ett ”force field” som efter ett par träffar sänker sig ner i spelplanen och gör det möjligt att skada martianernas skepp. Mycket coolt. Spelet har också fyra stycken gröna martianer placerade på diverse ställen och när tänder Martian Multiball börjar dessa gubbar hoppa upp och ner och leva om.

Spelet har tre stycken huvudmultibollar; Total annihilation, Martian Multiball och en som kort och gott heter Multiball. Det finns även två lite ovanligare multibollar; Strobe Multiball och Rule the Universe (som för övrigt är spelets wizard mode). Strobe multiball är en av de coolaste features som gjorts där hela spelplanen släcks ner och spelets flashers blinkar hejvilt. Under den multibollen är målet att skjuta så många gånger som möjligt på skeppets ”force field”. På grund av Strobe Multiball så var Attack from Mars det första flipperspelet som varnade för epilepsianfall.

Attack from Mars anses av många som ett av det bästa flipperspel som gjorts, dels för dess enkla, men effektiva layout, men även för att det finns en hel del djup i det. Spelet är väldigt vanligt förekommande på tävlingar och är ett måste i varje flipperlokal.